Selectarea rețelelor Wi-Fi care trebuie tratate ca nesigure
Pentru a selecta rețelele Wi-Fi care trebuie tratate ca nesigure:
Deschideți fereastra principală a aplicației.
În fereastra principală a aplicației, faceți clic pe butonul .
Selectați Setări → Protecție inteligentă.
Comutați butonul la Pornit. Apoi vi se va cere să acceptați Declarația de protecție inteligentă.
Citiți declarația și, dacă acceptați termenii de prelucrare a datelor pentru funcționalitatea Protecție inteligentă, faceți clic Acceptare.
Dacă nu acceptați termenii declarației, faceți clic pe Refuză. În acest caz, configurarea caracteristicii Protecție inteligentă va fi indisponibilă.
Faceți clic pe butonul Setări.
Aceasta deschide fereastra Protecție inteligentă.
Faceți clic pe linkul nesigure pentru a deschide fereastra Ce rețele Wi-Fi să fie tratate ca nesigure.
Specificați setările care vor fi utilizate de Kaspersky VPN Secure Connection pentru a determina dacă o rețea este nesigură:
Rețele neprotejate prin parolă. Într-o rețea care nu este protejată prin parolă, datele sunt transmise wireless în formă necriptată, ceea ce facilitează interceptarea acestora de către hackeri. În mod implicit, aplicația vă solicită întotdeauna să activați conexiunea sigură atunci când vă conectați la o rețea care nu este protejată prin parolă. Această setare nu poate fi modificată.
Rețele cu criptare de date slabă. Exploatând vulnerabilitățile algoritmului de criptare, hackerii pot sparge cu ușurință parola unei astfel de rețele pentru a vă intercepta datele. Setați butonul la Pornit dacă doriți ca aplicația să vă solicite să activați o conexiune sigură atunci când vă conectați la rețele cu criptare slabă a datelor.
Rețele cu nume comune. Dacă un nume de rețea (SSID) este comun, hackerii pot găsi cu ușurință parola unei astfel de rețele, deoarece există liste compilate de posibile combinații utilizate pentru parolă, care pot fi executate rapid pentru spargerea parolei prin forță brută. Setați butonul la Pornit dacă doriți ca aplicația să vă solicite să activați o conexiune sigură atunci când vă conectați la rețele care au nume comune.
Rețele cu protocolul WPS activat. Protocolul WPS este utilizat frecvent pentru crearea de rețele Wi-Fi. Simplitatea acestuia nu garantează, însă securitatea. Setați butonul la Pornit dacă doriți ca aplicația să vă solicite să activați o conexiune sigură atunci când vă conectați la rețele care utilizează protocolul WPS.
Rețele publice. Rețelele publice sunt deseori ținta atacurilor de hacking deoarece fie nu sunt deloc protejate prin parolă, fie au o parolă cunoscută (afișată într-un loc vizibil sau disponibilă pe internet). Setați butonul la Pornit dacă doriți ca aplicația să vă solicite să activați o conexiune sigură atunci când vă conectați la rețele publice.
Când Protecție inteligentă este dezactivată, transferul și prelucrarea datelor necesare acestei funcționalități vor fi oprite.